Pagina's

vrijdag 30 november 2012

Bumba, mixed media

Dit keer een kort berichtje. Mijn neefje wordt vandaag 1 en is fan van Bumba. Dus ik heb mij dit keer maar eens aan een mixed media projectje gewaagd. 
Voor deze kaart heb ik uiteraard een plaatje van Bumba gebruikt, gesso, distress inkt, templates en snijmallen van Tim Holtz.  Eerst het plaatje op papier geplakt en ingesmeert met gesso. Met de snijmallen heb ik cijfers en letters gesneden uit masker tape en erop geplakt. Daarna de kaart verder bewerkt met distress inkt en templates en gesso met een template.
En dit werd het eindresultaat.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend!
Groetjes Fieneke

maandag 26 november 2012

25 jaar Time Flies

Dit keer een creatie voor een collega van mij die 25 jaar in dienst is. We gaan haar een kadobon geven, maar omdat, dat wat saai is gaan we ook allemaal een kleinigheid in een mand doen en dat samen met de bon geven. Dat moet voor mij natuurlijk een zelfgemaakt kadootje worden. Zie hier het resultaat. Ik heb een kaart gemaakt en een kado doosje met een kleinigheidje erin.
Zowel voor de kaart als het doosje heb ik voor de ondergrond distress inkt gebruikt, templates en gesso. Met stansen van Tim Holtz heb ik zelf een template gemaakt met de 25 en met de klok. De stempels zijn van graphic 45 en een tekst van stampin back.

De stempels heb ik gemaskerd. Daarna heb ik met inkt de hele achtergrond gekleurd en geverft. Vervolgens nog de afwerking. Het doosje heb ik gemaakt met de scorpal van cardstock.

Het bijpassende kaartje is met dezelfde technieken gemaakt. A.s. zaterdag gaan we met het team gezellig met zijn alle iets doen om het jubileum te vieren, dan krijgt mijn collega ook de kadootjes.
Iedereen weer de groetjes, leuk dat je weer even langs kwam.
Fieneke

zaterdag 24 november 2012

Een spaarpotje

Dit keer iets heel anders om te laten zien. In december gaat de leerkracht van onze oudste dochter trouwen met een juf van school. Natuurlijk wordt er voor de meester en juf dan geld in gezameld om een gezamenlijk kado te kopen. Samen met mijn collega groepsmoeder organiseer ik dat voor groep 8 en ik vond dat dat dan wel een leuk geld inzameldoosje moest worden. Zie hier het resultaat. Een opgepimpt Pringlebusje.

Met papier van Maja design en stansen van Tim Holtz heb ik het doosje opgepimpt nog een kantje langs de bovenrand en klaar is het busje.


Ik heb er verder niet zo'n druk geheel van gemaakt, want dat past niet bij het a.s. bruidspaar. Eigenlijk is het busje alleen om t geld in te zamelen, maar ik denk dat ik het er maar bij kado geef.
Goed dat was mijn berichtje weer voor vandaag,
Een fijn weekend nog en tot een volgende creatie maar weer.

Groetjes Fieneke

vrijdag 23 november 2012

nog maar eens een kerstkaartje

Deze week niet zo productief geweest, alleen dit kerstkaartje gemaakt. Voor dit kaartje distress inkt gebruikt en stempels van Dylusions. voor de afwerking nog een tekst van Marianne design en wat glitterlijm voor neus en besjes.
Eigenlijk valt er niet veel meer over te vertellen. Ik ga jullie een heel fijn weekend wensen en tot een volgend berichtje.

Groetjes Fieneke

dinsdag 20 november 2012

spread your wings en 7 heuvelen...

Hallo allemaal, dit keer een kaartje wat ik vorige week al had gemaakt met mijn nieuwe TH stempels. De achtergrond heb ik gekleurd met distress. De stempels op de achtergrond zijn van Marianne Design, deze heb ik met verschillende kleuren archival inkt gestempeld. Het meisje had ik als eerste gestempeld en gemaskerd.
Nadat ik de achtergrond had gekleurd en de achtergrond stempels erop had gestempeld het masker verwijderd en het meisje nog een beetje gekleurd. De tekst is een stempel van Dylusions.
Nog wat papertape voor de afwerking en mijn kaartje was klaar. 
Voor de rest niet zoveel tijd gehad om te knutselen het afgelopen weekend. Nog wel leuk om te vertellen.....Ik heb afgelopen zondag meegedaan, samen met zo'n 30.000 anderen, met de zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ik heb de 15 km in 1.28.41 gelopen en was daar zelf super tevreden mee. Een super leuke ervaring om met zo'n massa mensen aan zo'n loop mee te doen. Naast gezellig was het ook een loop door een super mooie omgeving. Kortom niet geknutseld maar wel een zeer geslaagde zondag.

Iedereen weer bedankt voor je blog bezoekje en tot een volgende keer.
Groetjes Fieneke

vrijdag 16 november 2012

en weer kerstkaartjes

Hier weer een serie kerstkaartjes om te laten zien, (ik krijg op een of andere manier de foto's niet scherp). Voor deze kaart heb ik een stempelset van Tim Holtz gebruikt (de engel en de barstjes op de achtergrond en het ticket) een stempel van Magnolia (ijsster) en de ticketstans en kerstbomen van Tim Holtz.
Ik heb eerste de engel gestempeld en deze gemaskerd. Daarna met distress inkt (broken china, stormy sky en faded jeans) de achtergrond geinkt. Met blauwe archivalinkt de crackle op de achtergrond gestempeld. met versamark de ster gestempeld en met witte embossingpoeder bewerkt. Het ticket uitgestanst, gestempeld en met distress geinkt. De rij bomen heb ik uitgestanst uit wit karton. De rand aan de onderzijde weer wat blauw gemaakt met distress inkt. Vervolgens blauw en wit karton er onder en de kaart was klaar.
Ik vind `m leuk geworden. Ik hoop de ontvangers van de kaarten ook.

Leuk dat je langs kwam op mijn blog, groetjes en een fijn weekend alvast,
Fieneke

maandag 12 november 2012

Be yourself

Het weekend zit er weer op en ik heb naast allerlei andere bezigheden ook tijd gehad om even heerlijk te freubelen. Zie hier het resultaat. Ik heb voor deze kaart één van mijn nieuwe stempels gebruikt die ik heb gewonnen bij Tim Holtz. Ik was al langer op zoek naar deze stempels dus erg leuk om deze nu te winnen (uit te kunnen kiezen bij een amerikaanse webshop).
Ik heb eerste de stempel gestempeld en gemaskerd. Daarna de achtergrond gekleurd met distress inkt en er allelei stempels op gestempeld uit stempelsetjes van Marianne design.Voor het stempelen van de achtergrond een paar kleuren archival inkt gebruikt. 
Na het verwijderen van de maskertape het meisje nog een beetje van antique linen gekleurd, anders was ze wel heel erg bleek.

Voor de afwerking nog wat tape erop geplakt. Ik was nog niet zo van het papiertape, maar .......ik had een aantal rolletjes op de KreaDoe gekocht en het is wel erg leuk om mee te werken.

Dit was mijn kaartje voor vandaag. Iedereen weer een fijne week en tot blogze.
Groetjes Fieneke

zaterdag 10 november 2012

Volgende kerstkaarten

Dit keer wat alternatievere kerstkaarten om te laten zien. De achtergrond van deze kaarten heb ik gemaakt met Dylusions inkt en een template. De stempels zijn van Dylusions (kerststempels) in een combi met andere stempels van Dylusions. De tekst is een stempel van Marianne design. Deze heb ik met versamark gestempeld en met witte embossing poeder bestrooit.
Nog op een paar plaatsen wat glitterlijm en geplakt op wit kaartkarton. Zo zijn twee hele andere kerstkaarten ontstaan.
Iedereen weer groetjes en nog een fijn weekend,
Fieneke

donderdag 8 november 2012

Eerste kerstkaarten

Ik had al zoveel kerstkaarten langs zien komen, dat ik ook maar eens begonnen ben. Deze drie kaarten (lijken allemaal erg op elkaar :)) zijn de eerste 3 er volgen er vast nog meer. 
Ik heb eerst de kerstmanstempel van Tim Holtz op het papier gestempeld. Daarna gemaskerd met maskertape. Vervolgens de achtergrond geinkt met distress inkt. De tekststempel met zwarte archival inkt erop gestempeld.
Een tekststempel op de achtergrond gestempeld en met gesso de witte sterren met een template erop gemaakt. De ticket is gemaakt met een stans van TH en een stemple van TH. 
Het bomenrandje aan de onderzijde is mijn nieuwe stans van TH die ik op de KreaDoe heb gekocht. 
Het randje sneeuw heb ik met versamark en witte embossingpoeder gemaakt. Ik heb ook nog een hele andere kaart gemaakt, die komt dan in een volgend berichtje.

Groetjes Fieneke

dinsdag 6 november 2012

gezicht

Een kort berichtje, omdat een uitgebreide toelichting niet nodig is, denk ik. Op de KreaDoe heb ik een super gave stempelset van Tim Holtz gekocht (vind ik dan....) en daar heb ik deze kaart mee gemaakt. De achtergrond heb ik gemaakt met distress inkt en een template. 
Het gezicht had ik eerst gestempeld en daarna met masker tape afgeplakt.
De tekst is een stempel van Dylusions. Vervolgens heb ik in de rechterbovenhoek ook nog een stempel van de stempelset gestempeld met zwarte inkt. Als laatste het stempelwerk geplakt op zwart en geel linnenkarton.
Ik vind hem wel mooi geworden. Stempels ga ik zeker vaker gebruiken.

Iedereen weer groetjes en bedankt voor jullie leuke reacties iedere keer weer op mijn creaties. Het is altijd erg leuk om te lezen.
Fieneke

zondag 4 november 2012

12 tags of 2012 november

Het is alweer november dus weer tijd voor een nieuwe tag van Tim Holtz. Ik heb de mijne weer rond gemaakt, net als alle voorgaande. Verder vond ik het een lastige deze keer. Ik kreeg de embossingpoeder maar moeilijk weer van mijn papier af. Maar uiteindelijk is het gelukt en dit is het eindresultaat.
Bij het ontbreken van de juiste stempels van Tim Holtz heb ik maar stempels gebruikt van Dylusions.
Ik had ook niet de stans met herfstblaadjes, takjes e.d., maar ik had wel movers en shapers met bladeren en de stans van de kale boom, daar komen de takken vanaf.
Uiteindelijk ben ik wel tevreden over het eindresultaat. 

Iedereen nog een fijne zondag en tot een volgend blogje maar weer!
Groetjes Fieneke 

donderdag 1 november 2012

Jippie.....!!!!!

Jippie! Ik ben één van de winnaars van de 12 tags challenge van oktober van Tim Holtz, hoe leuk is dat!!!? Super leuk toch, dat wilde ik toch gelijk even met jullie delen. Ik ben helemaal blij.

Een echte Tim Holtz prijs gewonnen op zijn blog.
Morgen nog een dagje naar de KreaDoe, weer nieuwe inspiratie opdoen.
Iedereen een fijne avond!
Groetjes Fieneke